abonneren

Xbox +2,5 procent maar Nintendo wint

Het percentage van online volwassenen met een Microsofts Xbox 360 groeit in een jaar tijd met 2,3 procent, volgens marktonderzoeker Nielsen. Maar dat is niets vergeleken bij de Nintendo Wii, waarbij het aantal gebruikers met bijna acht procent is gestegen.Een jaar geleden bezaten 6,5 procent van de ondervraagden een Wii en 7,1 procent een Xbox. De verkoop van de Wii is geëxplodeerd en nu bezitten 14,3 procent van de volwassenen een Wii tegen 9,4 procent een Xbox.

De Wii dankt zijn populariteit aan de bewegingssensoren in de controller. Vooral mensen die nooit interesse hadden in gaming, zoals ouders van middelbare leeftijd, nu ineens wel een Wii willen.

Microsoft heeft op de E3 aangekondigd voor de Xbox een bedieningsmogelijkheid met het lichaam, in plaats van in de hand te houden apparaten te ontwikkelen. Deze mogelijkheid zal niet eerder dan in 2010 beschikbaar komen. Tot die tijd zal de Xbox het met een tweede plaats moeten doen.

Volgens Nielsen is het bezit van Sony's Playstation 3 gegroeid met 2 procent met een bezit van nu vijf procent van de ondervraagden. De Playstation 2 blijft de meest populaire gaming console met een percentage van 17,3.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: