www.wetransfer.com

Er zijn genoeg sites die je helpen bij het versturen van grote bestanden. Drop.io, Yousendit, Senduit.com, Sendbigfiles, ga zo maar door. Er is echter één nadeel aan deze online verzendservices: de bestandsgrootte.Alle aanbieders hanteren een vrij strakke grens van maximaal 1 GB. En daarvoor moet je je ook nog uitgebreid registeren voordat je wat mag versturen.

Dat kan ook anders, gelukkig. Want WeTransfer valt niet alleen op door de maximale bestandsgrootte (2 GB!) maar ook door de eenvoudige interface - zeg maar a la Google - en het ontbreken van een registratieplicht, maken de site bijzonder prettig in gebruik.

Hoe verdient WeTransfer dan zijn geld? Door schermvullende ‘achtergrondadvertenties' te verkopen. Maar dat is geenszins storend, omdat de achtergronden niet te herkennen zijn als advertenties. Je kunt ze beter ‘brand experiences' noemen.

De interface is aangenaam eenvoudig. Binnen enkele klikken hebt u een bestand verstuurd. Fijn is ook dat eerder gebruikte mailadressen worden onthouden en dat je in één keer een bestand naar meerdere ontvangers kunt sturen (maximaal twintig). De site zit grafisch sterk in elkaar en het versturen gaat redelijk snel. Dankzij de SSL-versleutelde https-verbinding worden de bestanden veilig verstuurd. WeTransfer maakt grote bestanden versturen bijna weer leuk!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: