abonneren

WWW.VERBETERDEBUURT.NL

Het idee is simpel: neem Google Maps en laat hierop mensen problemen uit hun buurt melden. Andere buurtbewoners kunnen het probleem ‘omhoog stemmen' en met genoeg stemmen van andere gebruikers wordt er daadwerkelijk actie ondernomen door de gemeente.

Het idee voor de site is geïnspireerd op de populaire  Britse site FixMyStreet, waar inmiddels  vele duizenden meldingen van burgers zijn opgelost.  Op het idee van Verbeterdebuurt is niets aan te merken. Of de site ook echt een succes wordt, zal  vooral afhangen van de gemeenten en/of stadsdelen. Als zij hun medewerking verlenen en actief aan de slag gaan met de gemelde problemen,  dan is deze site goud waard. Vooralsnog zetten wij nog wat vraagtekens bij de vraag of ons Nederlandse ambtenarenapparaat zo flexibel is deze site te omarmen.

WWW.VERBETERDEBUURT.NL  

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord