abonneren

www.twubs.com

Bent u een fervente Twitteraar? Dan bent u ongetwijfeld bekend met het fenomeen ‘hashtags'. Voor wie nog nooit met Twitter heeft gewerkt: hashtags zijn een soort categorieĆ«n, labels die je aan een tweet (bericht) kunt toevoegen en die veelal het onderwerp van de tweet weergeven.
Alle berichten met een hashtag worden zo bij elkaar geplaatst en zijn door iedereen eenvoudig te lezen.

Een hashtag begint altijd met een hekje, bekende voorbeelden zijn #deval (toen het kabinet viel, werd hierover druk getwitterd) en #MusicMonday (waar Twitteraars elke maandag hun favoriete nummers of de nummers waar ze naar luisteren mee taggen). Nu kun je via Twitter.com of een willekeurige Twitter-applicatie alle berichten over een bepaald onderwerp lezen, maar via de website www.twubs.com gaat het allemaal net wat fraaier. Twubs vormt een extra laag om twitter-hashtags heen en is in feite een ‘mashup'. De berichten worden automatisch ververst en u kunt eenvoudig filteren, zodat bijvoorbeeld alleen multimediacontent of alleen berichten van geregistreerde gebruikers worden getoond. Vanuit een twub kunt u direct een preview zien van geposte YouTube- en Vimeo-video's en afbeeldingen op twitpic.com.

Hoewel het niet per se nodig is, kunt u een Twub registreren, wat handig kan zijn als u bijvoorbeeld een feestje geeft of als u met andere teamgenoten over uw voetbalteam wilt twitteren. Registratie biedt meer mogelijkheden, zo kunt u bijvoorbeeld uw Twub-pagina een eigen ‘headshot' (logo) geven, links, tags en een rss-feed toevoegen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie