abonneren

www.SurveyMonkey.nl

In Amerika heeft SurveyMonkey al een grote schare trouwe en enthousiaste gebruikers. De ‘online enquêteoplossing’, zoals ze zichzelf noemen, laat iedereen gratis professionele online enquêtes maken, uitvoeren, verzamelen en interpreteren. Een complete oplossing dus. Sinds korte tijd is de dienst nu ook in het Nederlands beschikbaar, onder de naam Surveymonkey.nl.
En daarmee hebben we een primeur, want het is de eerste gelokaliseerde versie van de website buiten de VS. De reden dat de Amerikanen hebben besloten SurveyMonkey eerst in Nederland uit te brengen heeft alles te maken met de populariteit van de enquêtetool in Nederland. Tot voor kort gebruikten al duizenden landgenoten de online service om bijvoorbeeld marktonderzoek te doen of klanttevredenheid te meten.

Het sterke punt van SurveyMonkey is dat de service erg intuïtief is opgezet. ‘Weet u hoe de computer aanmoet? Dan kunt u ook enquêtes maken!', roepen ze zelf. Ook is het bijzonder dat je niet alleen eenvoudig enquêtes kunt maken, maar dat SurveyMonkey ook helpt bij het verzamelen van de antwoorden en het analyseren van de resultaten.

Voor wie van plan is een eenvoudige enquête te versturen, is de dienst gratis: maximaal tien vragen en honderd antwoorden per enquête. Mocht u meer willen - denk aan natuurlijk meer vragen en antwoorden, maar ook een sjablonenbibliotheek, logo toevoegen, klantenondersteuning, aangepaste grafieken, kruistabellen en filters maken en de exportmogelijkheid naar pdf - dan moet u gaan betalen.

Op dit moment is de Nederlandse versie van SurveyMonkey nog in beta-fase. Dit zien we vooral terug in de hier en daar ontbrekende vertalingen, dan staat er ineens een Engelse zin. Niet erg, hoewel het niet echt professioneel overkomt. Opvallendste is wel dat de prijzen om te upgraden nog steeds in dollars staan, maar die aanpassing blijkt nog in ontwikkeling te zijn: de komende maanden wordt het mogelijk in euro's af te rekenen, via iDEAL of PayPal.

www.SurveyMonkey.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie