abonneren

www.rollip.com

Een beetje nostalgie op zijn tijd kunnen wij wel waarderen. Zo denken we nog wel eens terug aan de tijd van analoge fototoestellen, waarin fotografie een arbeidsintensieve hobby was met rolletjes, doka's en eindeloze nabestellingen. Maar wacht eens...
fotografie vraagt nog steeds veel tijd, met al die honderden digitale foto's van één middagje strand, die allemaal bewerkt moeten worden voordat we ze kunnen laten afdrukken in een zelfgemaakt fotoalbum.

Hoe dan ook, af en toe verlangen we terug naar die ouderwetse Polaroids. En dan gaan we naar Rollip.com: een online service waarmee we onze foto's kunnen bewerken tot een originele Polaroid-foto. Aardige feature is dat je keuze hebt uit een aantal verschillende stijlen en dat je onderaan in het witte vlak een tekstje kunt plaatsen.

Goed offline alternatief is Poladroid, gratis software (voor Mac en Windows) die de Polaroid ervaring nog beter tot leven brengt. Je sleept je foto naar de camera op de desktop, en voilà: er schiet een lege Polaroid-foto uit de camera, waarna langzaam de foto tevoorschijn komt.  En dan nog een tip voor alle iPhone-eigenaren: met Shakeit ($ 0,99) maak je ook leuke Polaroids. Door de iPhone heen en weer te schudden komt de foto sneller tevoorschijn. Net echt!

www.rollip.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie