abonneren

www.quakelive.com

Wie kent Quake niet? Het (tot nu toe) laatste deel van deze populaire firstpersonshooter kwam alweer vier jaar geleden op de markt.
Maar de makers hebben niet stilgezeten en kwamen eind 2008 met Quake Live, een bijna exacte kopie van Quake III Arena, die alleen online te spelen is.

In eerste instantie was Quake Live een gesloten bèta, maar inmiddels is het voor iedereen toegankelijk via www.quakelive.com. Het spel draait volledig in de browser en na (gratis!) registratie hoeft u alleen een browserplugin te installeren om te kunnen spelen. En dit werkt bijzonder goed, enige vereiste is een redelijke grafische kaart en een internetverbinding. Over de hele wereld staan snelle servers waaruit u kunt kiezen. Alle bekende gamevarianten zijn te spelen, zoals Duel, Free For All, Instagib, Capture The Flag, Team Deathmatch en Clan Arena. Als u voor de eerste keer inlogt, worden uw skills getest, zodat u kunt gamen op uw eigen niveau met gelijkwaardige spelers. Quake Live is helemaal van deze tijd, want er is een bijzonder uitgebreid sociaal netwerk omheen gebouwd. U kunt vrienden toevoegen, awards verdienen en er worden zeer uitgebreide statistieken bijgehouden. Het spel is - hoewel ietwat gedateerd - dankzij de uitstekende gameplay en het feit dat het volledig gratis is, nog immer bijzonder populair: inmiddels zijn er meer dan een miljoen gamers op het online platform actief. En omdat het volledig in de browser draait, is het nu ook te spelen op Apple Mac en Linux-computers!

www.quakelive.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: