abonneren

www.Greengle.nl

Interessant weetje: een witte webpagina zorgt voor een hoger verbruik dan een zwarte, omdat een zwarte webpagina iets minder energie kost om te laden. Dit zou betekenen dat we dankzij Google meer energie verbruiken dan nodig. De oplossing is simpel: waarom gebruiken we niet Google met een zwart scherm? De initiatieven zal talrijk.
Ooit lanceerde Google zelf Blackle (Black en Google) en de Nederlander Joerie Kerkhof kwam ooit met BPled.com (Power LED). En nu komt daar Greengle.nl bij, ook opgezet door een Nederlander. De opzet is gelijk aan de andere sites: zwart scherm met een zoekvenster. Het enige verschil - en dat maakt dit initiatief wel sympathiek - is dat je het goede doel steunt door de site te gebruiken. Alle opbrengsten van Greengle gaan naar het aanplanten van bomen, een initiatief genaamd ‘Plant je voort'. Verder geeft het één op één de zoekresultaten van Google door. Met uitzondering van aanstootgevend materiaal, dat filtert Greengle eruit. De site pretendeert dus kindvriendelijk te zijn.
Toch blijft het doel van de site ons onduidelijk. Allereerst omdat de theorie (een zwart scherm gebruikt minder energie) deels niet klopt; een crt-monitor gebruikt dan misschien minder energie bij zwart, voor een lcd-scherm geldt dit alleen vanaf 24 inch. Kleinere schermen kunnen beter gewoon de witte variant kiezen.

En ook al vinden we persoonlijk een zwart scherm best prettig voor de ogen, we missen de extra functionaliteit van onze standaard witte Google-pagina. Want als we afbeeldingen willen zoeken, blijkt dit niet via Greengle te kunnen. Een gemis. Wij vrezen dat - ondanks het sympathieke initiatief - we de site niet veel zullen gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord