abonneren

www.geenfile.nl

Met opvallend weinig ophef en tamtam lanceerden de makers van Geenstijl een site voor realtime fileinformatie: GeenFile.nl (beta).Deze site gebruiktrealtime-informatie afkomstig van TomTom, dus van TomTom-navigatiesystemen met een simkaart (volledig geanonimiseerd), aangevuld met de mobiele telefoongegevens over de dichtheid en snelheid van Vodafone.

Het grootste voordeel van deze informatie is dat je zo files ziet op álle wegen, en niet alleen de files op A- en eventueel N-wegen. Je kunt zelfs achterhalen of er opstoppingen in de stad zijn. Kijk, dat is nu handig.

De site is simpel van opzet en werkt prima: met een klik op de kaart van Nederland zoom je in op de gewenste regio en zie je in één oogopslag welke vertragingen en/of files er zijn. Wel even wennen dat je niet met de kaart kunt schuiven, zoals in Google Maps, maar dat je van regio moet wisselen met muiskliks. Ook missen we een knop om terug te gaan naar de overzichtskaart. De enige manier waarop we dit nu voor elkaar krijgen is met de Back-knop van de browser. 

Met deze site biedt Geenstijl een slim alternatief voor de ‘trage' verkeersinformatie van de ANWB die zich onder andere baseert op de lussen in het wegdek.

Wil je weten even snel weten hoe lang de dagelijkse file op weg naar huis is, dan is Geenfile precies wat je nodig hebt. Wil je echt een route plannen, dan kun je beter terecht op moedersite TomTom (www.routes.tomtom.com) omdat je hier naast dezelfde realtime fileinformatie ook nog eens de beschikking hebt over een routeplanner.

www.geenfile.nl

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord