abonneren

www.foodtube.nl

Sommige mannen vinden koken niet leuk. Bijvoorbeeld collega R.. Als hij op de redactie roept dat hij moet koken vanavond, dan bedoelt hij dat hij op weg naar huis langs de afhaaltoko rijdt. Ook collega G. heeft weinig met koken: hij zweert bij de stoommaaltijden van Albert Heijn (‘echt voedzaam en niet vies!'). Gelukkig zijn er ook heel wat mannen die het wel leuk vinden om te koken.
Ze hebben er zelfs een site vol interessante video's over gemaakt: Foodtube. De mannen achter de site zijn culinair journalist Ronald Hoeben en wijnschrijver Harold Hamersma. Voor hun werk komen ze overal achter de schermen (lees: keukens) van koks, bakkers en voedselproducenten. En dat levert interessante nieuwe recepten op (variërend van ‘eitje bakken' tot ‘Mul-college deel I en II). Wij zijn blij met het geheime recept van de tompoezen van Bakkerij Holtkamp (tip voor het snijden van een tompoes: leg ‘m op de zijkant) en de video's over kooktechnieken zoals het fileren van vis.

De site is onderverdeeld in verschillende kanalen, waaronder Recepten, How-to's, Ingrediënten en producten, Wijnen en andere dranken, Test Tube en Basistechnieken. Goed voor veel uren inspiratie en vermaak!

www.foodtube.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: