abonneren

www.catawiki.nl

Mensen houden van verzamelen. Postzegels, oude hardware, bierflesjes, aanstekers, sleutelhangers, Tweede Wereld-oorlog memorabilia, sigarenbandjes... zo lang er maar meerdere exemplaren van zijn kun je het verzamelen. Het verbaast ons dan ook niets dat er in Nederland zo'n twee miljoen serieuze verzamelaars blijken te wonen.

Jammer wel dat de meeste verzamelingen zich achter gesloten deuren bevinden, opgeborgen in een kamer of kast, of erger: verhuisdozen. Catawiki wil hier verandering in brengen. Op deze site kunnen verzamelaars hun complete verzameling aan de buitenwereld laten zien én eventueel ter verkoop aanbieden. Zo ontstaat een alles omvattende online verzameldatabase.

Anders dan bij Wikipedia kent de Catawiki wel beheerders. Deze experts moeten aangebrachte wijzigingen en ingevoerde catalogusprijzen beoordelen op juistheid. Logisch, want met name die prijsinformatie is uniek aan de catawiki. Tot voor kort was je voor deze informatie (‘wat is mijn verzameling waard?') afhankelijk van papieren catalogi. Die door hun lage verschijningsfrequentie snel verouderd raakten en dus slechts beperkt houdbaar zijn.

Het gebruik van Catawiki is gratis voor iedereen, dus ook voor bijvoorbeeld winkels die hun verzameling online willen zetten. De oprichters willen uiteindelijk geld verdienen met het aanbieden van diensten zoals verzekeringen voor verzamelingen.

www.catawiki.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie