abonneren

WPA-encryptie kraken? 20 minuten, $34...

Een beveiligingsonderzoeker heeft een goedkope dienst opgezet waarmee WPA-wachtwoorden gekraakt kunnen worden door een cloud-dienst. De WPA Cracker gooit het wachtwoord door een woordenboek van maar liefst 135 miljoen woorden heen.De WPA Cracker is een cloud-dienst van maar liefst 400 cpu's. Wie $34 betaalt mag gebruik maken van de verenigde kracht van al deze processoren om een wpa-wachtwoord te kraken. Wie wat minder geld heeft mag het ook voor half geld doen, al wordt de verwerkingstijd dan tweemaal zo lang (40 minuten).

Wie WPA Cracker wil gebruiken moet een wpa-handshake lokaal afvangen en uploaden naar de dienst, samen met de netwerknaam. Deze informatie is onder meer te verkrijgen via de Backtrack live-cd. De cloud-dienst probeert het wachtwoord dan te ontcijferen aan de hand van het woordenboek.

De dienst is niet bedoeld voor illegale handelingen; onderzoeker Moxie Marlinspike wil dat bedrijven met deze dienst kunnen controleren of hun wpa-wachtwoord veilig genoeg is.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord