abonneren

WPA-encryptie hacken? Dat kan, in 15 minuten!

Wi-Fi Protected Access (WPA) wordt gezien als een superieur encryptiemechanisme ten opzichte van het verouderde WEP als het gaat om draadloze netwerken. Helaas heeft een onderzoeker nu aangekondigd dat ook deze techniek in een handomdraai te kraken is.Het WEP-protocol staat al lang te boek als onveilig. Duurde het aanvankelijk nog enige tijd om de WEP-key te kraken met speciale componenten, inmiddels kan vrijwel iedereen met de juiste software binnen één minuut een WEP-key uit het netwerk ontfutselen.

WPA wordt om deze reden gezien als de beste beveiliging voor uw wifi-netwerk. De enige methode om WPA te kraken was door middel van 'brute force', oftewel, alle letter-en-cijfer-combinaties uitproberen tot het wachtwoord gevonden is. Dit duurt een eeuwigheid en is dus zeker geen handige hackmethode.

De cryptografische expert Erik Tews claimt echter de WPA-encryptie te kunnen kraken binnen 12 tot 15 minuten. Samen met zijn onderzoekspartner Martin Beck heeft hij een methode ontwikkeld die gebruik maakt van bestaande hacksoftware, zoals de Aircrack-ng-tool die ook voor het kraken van WEP gebruikt wordt. Het is nog niet mogelijk om het netwerkverkeer van de pc naar de router te kraken, wel het verkeer in de omgekeerde richting. Ook is het mogelijk 'valse' pakketjes in te voegen. Tews gaat zijn bevindingen volgende week op een beveiligingsconferentie in Tokyo demonstreren.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: