abonneren

WPA-beveiliging blijkt eveneens onveilig

Dat de WEP-encryptie van draadloze netwerken uiterst onveilig is, is al langer bekend. Maar onderzoekers claimen nu dat ook WPA niet lastig te kraken is. Eerder werd al aangetoond dat WPA te kraken was, maar Noorse wetenschappers hebben aangetoond dat het kraken ervan ook nog eens eenvoudig is.Het gaat omde WPA-TKIP-beveiliging die door veel consumenten en bedrijven gebruikt wordt.Onderzoekers van de Universiteit van Trondheim hebben aangetoond dat het mogelijk is vervalste datapakketten op het netwerk af te vuren, om daarmee informatie te vergaren over de encryptiesleutels.
Naast het uitvoeren van een denial of service (DoS-)aanval is het ook mogelijk om de encryptie zonder veel moeite te kraken. Daarmee is WPA2 op dit moment het enige veilige protocol; de onderzoekers verwachten echter dat dit protocol op termijn ook gekraakt zal worden. Zij hopen dat consumenten en bedrijven overstappen op het veilige CBC-MAC-protocol (CCMP).

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord