abonneren

Worm en copybot zorgen voor onrust in Second Life

Second Life is in de ban van een copybot én een worm. De copybot is een stukje software waarmee bezittingen van anderen te kopiëren zijn en daardoor funest voor de economie. Daarnaast was Second Life afgelopen weekend slecht bereikbaar door een wormuitbraak.Zondag moesten alle gebruikers een half uur wachten alvorens ze konden inloggen door een worm. De worm heeft in de wereld overal gouden ringen achtergelaten, een knipoog naar het bekende Nintendo-spel Sonic The Hedgehog.
De worm heeft de naam 'grey goo' meegekregen en door zijn snelle verspreiding is de database urenlang erg traag geweest. Linden Labs claimt dat de worm inmiddels geïsoleerd is en dat de ringen uit het spel verwijderd zijn.

Wat betreft de copybot is er nog géén afdoende oplossing. De copybot is een bedreiging voor Second Life's economie omdat het waardevolle objecten in een handomdraai kan kopiëren. De objecten verliezen hierdoor hun waarde. Aangezien veel mensen inmiddels voor hun inkomsten afhankelijk zijn van Second Life is een dergelijk stuk software het laatste waarop Linden Labs zit te wachten. Inmiddels heeft Linden Labs het gebruik van de copybot verboden: iedereen die toch probeert objecten te kopiëren wordt permanent gebanned.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord