abonneren

Worldmax: 12 Mbps Wimax breedband in Amsterdam

Worldmax verhoogt de snelheid van zijn draadloze breedband netwerk naar maximaal 12 Mbps onder de naam aerea ultra. Hiermee overtreft Worldmax de tot nu toe maximale beschikbare snelheid van de umts/hsdpa-netwerken van andere mobiele telecomproviders.Worldmax is de eerste en enige commerciële aanbieder van het draadloze breedband netwerkvolgens de Wimax-standaard in Nederlland. Vooralsnog is deze Aerea netwerkvoorziening alleen binnen de ring van Amsterdam verkrijgbaar.
De bij de introductie ruim een jaar geleden aangekondigde ambitie om de beschikbaarheid van het netwerk binnen drie jaar uit te breiden naar heel Nederland is vooralsnog in de ijskast gezet, weet de website Computable te melden.

Het mooie van Wimax is dat het overal binnen het beschikbare gebied goed bereikbaar is en functioneert als een normaal netwerk. Het is gezien de ontwikkelingen en de snel toenemende populariteit van het gebruik van de op umts/hsdpa gebaseerde netwerken die wel vrijwel landelijk en zelfs internationaal beschikbaar zijn de vraag of Wimax ook buiten Amsterdam nog van de grond zal komen.

De Aerea netwerk dienst is afhankelijk van de snelheid beschikbaar voor €10 (starter) tot €45 (ultra) per maand en heeft geen datalimiet met een fair use policy.

Bron: Worldmax

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: