abonneren

World of Warcraft kost maar $200 miljoen

De MMORPG World of Warcraft is een gigantische melkkoe voor ontwikkelaar Blizzard. Sinds 2004, toen Blizzard de online game uitbracht, heeft World of Warcraft in totaal maar $200 miljoen gekost. Dit is een schijntje vergeleken met het bedrag dat de game in vier jaar tijd heeft opgebracht.Blizzard maakte het kostenplaatje van World of Warcraft gisteren bekend tijdens de Analyst Day-conferentie.Het bedragvan$200 miljoen is alleen de totale kosten die Blizzard uitgeeft aan het beheer van de game.
In dit bedrag zit niet het geld dat Blizzard heeft uitgegeven aan de ontwikkeling van de game. In de $200 miljoen zit personeelskosten, hardware-ondersteuning en - de grootste kostenpost - klantenservice.

Hoeveel geld Blizzard verdient met World of Warcraft is niet exact te zeggen omdat het bedrijf deze cijfers niet publiceert. Blizzard heeft wel het aantal mensen dat de game speelt bekendgemaakt. Volgens Blizzard hebben tien miljoen mensen zich geregistreerd voor de game. In dit aantal zitten ook mensen die zich registreert hebben voor een gratis testaccount. Indien een miljoen van deze leden nog in hun gratis proefmaand zitten, dan houden we negen miljoen betalende leden over. Zij betalen $15 per maand om de game te kunnen spelen. Dit betekent dat Blizzard per maand ongeveer $135 miljoen verdiend met World of Warcraft. Zelfs wanneer we dit bedrag iets verminderen, bijvoorbeeld naar $120 milljoen omdat niet alle spelers de volle $15 per maand betalen, dan verdient Blizzard nog steeds zijn totale kosten in twee maanden terug. Het geld dat Blizzard de overige tien maanden - en dit al gedurende vier jaar - met World of Warcraft binnenhaalt is pure winst. Niet vreemd dat er tientallen bedrijven zijn die met een WoW-kloon komen om een stukje van deze lucratieve taart mee te pikken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord