abonneren

Wordt Sony's Playstation 3 toch nog een succes?

In een interview met de Japanse krant Yomiuri Shimbun heeft Kazuo Hirai, de baas van Sony's Entertainmentdivisie, gezegd dat hij verwacht dat er in maart volgend jaar wereldwijd 11 miljoen PS3's zijn verkocht.Hoewel een aantal van 11 miljoen verkochte PS3's best indrukwekkend is, staat de console daarmee nog niet boven zijn concurrenten de Wii en de Xbox 360. Het verkleint wel de afstand tussen de drie consoles. Dit zal ervoor zorgen dat meer ontwikkelaars games voor de console willen ontwikkelen.
Recentelijk heeft Sony de prijs voor zijn SDK (software development kit) flink verlaagd om meer ontwikkelaars over de streep te trekken om games voor de console te ontwikkelen.

De PS3 is een groot succes in vooral Japan. Sinds Sony de prijs van het 40GB-model flink heeft verlaagd, verkoopt de console goed. In november werden er in Japan zelfs meer PS3's verkocht dan Wii's. Na Thanksgiving verdubbelde het aantal verkochte PS3's in de VS.

Sony weet dat het aanbod van goede games de belangrijkste factor is om de PS3 tot een succes te maken. Hirai zegt in het interview dat Sony zich de komende tijd meer gaat focussen op het vergroten van het aantal games dat voor de console wordt ontwikkeld.

Het fiscale jaar van Sony eindigt in maart 2008 en het bedrijf moet nog vier miljoen PS3's verkopen wil het zijn doel van 11 miljoen verkochte exemplaren halen. Sony heeft geluk dat er nog genoeg PS3's op de schappen van de winkels liggen en dat er een tekort is aan Wii's.

Volgens de laatste marktanalyses zijn er van de Wii wereldwijd 16 miljoen exemplaren verkocht, van de Xbox 360 14,5 miljoen exemplaren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord