abonneren

Wordt de Radeon HD 4770 een 'paper launch'?

Volgens VR-Zone zal de Radeon HD 4770, ATI's eerste 40nm-grafische kaart, op 28 april zijn intrede doen. De prestaties van de kaart zouden erg dicht bij die van de HD 4850 liggen. Er wordt echter gefluisterd dat ATI de kaart niet op voorraad zal hebben op 28 april, zodat het bij een paper launch blijft.De HD 4770 is de beoogde vervanger van de HD 4830 en zal voor $ 99 in de winkel komen te liggen. Als de prestaties inderdaad dicht bij die van de HD 4850 komen, dan heeft ATI een kaart met een extreem goede prijs/prestatieverhouding in handen.
Volgens VR-Zone is de kaart in ieder geval sneller dan zijn directe concurrent, de GeForce 9800 GT, en zou hij zelfs de GTS 250 in veel gevallen verslaan.

Het grootste probleem van de HD 4770 zal de beschikbaarheid zijn. Fudzilla claimt dat ATI koste wat het kost eerder dan nVidia een 40nm-kaart op de markt wil zetten, maar dat het eigenlijk niet in staat is om voor 28 april een fatsoenlijke voorraad op te bouwen. Er zullen wel degelijk kaarten beschikbaar zijn bij introductie, dus een échte paper launch is het niet, maar de beschikbaarheid zal veel lager liggen dan de vraag.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie