abonneren

Wordt Dailymotion de nieuwe YouTube?

Heeft u van Dailymotion gehoord? Misschien niet, maar deze Franse site claimt net zo succesvol te gaan worden als YouTube. De site heeft inmiddels 1.2 miljard pageviews en 37 miljoen unieke bezoekers per maand en heeft zojuist 34 miljoen dollar aan fondsen binnengehaald.Ondanks deze getallen staat Dailymotion voorlopig nog in de schaduw van zijn grote concurrent, YouTube. Waar Dailymotion dagelijks 15.000 nieuwe videofilmpjes toevoegt, is de aanwas bij YouTube inmiddels zes uur film per minuut. Hierdoor zou YouTube inmiddels goed zijn voor 10% van het totale webverkeer.

Dat Dailymotion nog een kleine site heeft geeft het één voordeel: de site is nog niet aangeklaagd wegens copyrightschending. Wie een beetje rondzoekt op de site komt genoeg auteursrechtelijk beschermd materiaal tegen. Toch wapent Dailymotion zich preventief tegen piraten: sinds kort is er een bovenlimiet van 20 minuten aan clips gesteld, waardoor tv-afleveringen en films niet meer geupload kunnen worden. Een nieuw toekomstig filter zou auteursrechtelijk beschermd materiaal moeten kunnen herkennen en automatisch verwijderen.

Dankzij de kapitaalinjectie denkt Dailymotion eraan om eens verder over de grens te gaan kijken. De site is al in 14 verschillende landen actief, vooral daar waar YouTube weinig aanhangers heeft zoals Zuid-Korea en Turkije.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord