abonneren

Wordt Android net zo'n succes als de iPhone?

T-Mobile heeft niet een boegbeeld als Steve Jobs en Android heeft ook niet een aansprekende naam als de iPhone. Toch denken analisten dat de Android-telefoon die T-Mobile vandaag lanceert een goede kans maakt om de grote concurrent van de iPhone te worden.Analisten bij Strategy Analytics denken dat Android in het eerste kwartaal na zijn lancering ongeveer vier procent van de Amerikaanse smartphonemarkt zal veroveren. De Gartner Group verwacht dat Android binnen drie jaar tien procent van de markt heeft veroverd.
Het succes van Android hangt echter grotendeels af van het prijsbeleid dat telecombedrijven hanteren en van de hoeveelheid applicaties die externe ontwikkelaars gaan aanbieden.

Google wil dat Android zich vooral onderscheidt van andere smartphones door ‘"augmented reality' en ‘smart alerts'. Een Android-telefoon moet allerlei informatie op het juiste moment snel onder de aandacht brengen van de gebruiker.

De HTC Dream geeft de consument een voorproefje van wat Android-telefoons kunnen doen. Omdat de Dream de eerste Android-telefoon is, heeft het nog niet alle functies die met Android mogelijk zijn.

In tegenstelling tot de iPhone, waarvan zowel de hardware als de software in handen is van Apple, mag elke fabrikant smartphones uitbrengen die draaien op het Android-platform.

Android-telefoons worden ook wel Googlephones of G-Phones genoemd omdat Google het Android-platform heeft ontwikkeld. Google benadrukt echter dat HTC's Dream "een G-Phone" is en niet "de G-Phone".

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: