abonneren

Wordpress 2.6 krijgt intern controlesysteem

Bloggers die gebruikmaken van Wordpress kunnen vanaf vandaag de update maken naar versie 2.6. De ze nieuwe versie bevat talloze nieuwe functies.Een van de nieuwe functies in Wordpress 2.6 is Post Revisions, waarmee te zien is hoe berichten in de loop van de tijd zijn aangepast. Dit lijkt op het controlesysteem van Wikipedia, waarbij gedetailleerd te zien is welke wijzigingen een bepaalde auteur heeft doorgevoerd. Vooral bij weblogs met meerdere auteurs kan dat handig zijn.
Ook nieuw is de bookmarklet-functie, waarmee het mogelijk wordt om onderdelen uit berichten van andere websites meteen over te nemen in de eigen weblog. Dat zal plagiaat in de hand werken, maar is ook praktisch bij het invoegen van bijvoorbeeld een YouTube-video.

Wordpress ondersteunt nu ook Google Gears en het wordt mogelijk om nieuwe thema's in een preview-functie te bekijken zonder dat dit meteen online zichtbaar wordt. In de blog van het Wordpress-team staan alle wijzigingen opgesomd. Met de lancering van Wordpress 2.6 zal versie 2.5 niet verder worden doorontwikkeld. Een update naar 2.6 is aan te raden, omdat de weblogsoftware vanwege de populariteit regelmatig doelwit is van hackers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: