abonneren

Wordle

Een persoonlijke tagcloud, of in goed Nederlands: woordenwolk, maak je met Wordle. Typ zelf een tekst in, of geef de link naar een site, en Wordle maakt er een persoonlijke tagcloud van. Net als bij een normale wordcloud worden veelgebruikte woorden groot afgebeeld. Hierdoor krijg je een hele mooie visualisatie van een tekst.
Voer je bijvoorbeeld de inauguratiespeech in van Barack Obama, dan springen de woorden ‘us', ‘will' en ‘can' eruit. Met een beetje creativiteit kun je hele leuke toepassingen voor Wordle verzinnen. Zo kan een tagcloud een leuke manier zijn om een presentatie te beginnen of te eindigen. Ook kunt u met een tagcloud snel ontdekken waar een bepaalde discussie over ging of wat de uitslag is van een brainstormsessie. Of maak mooie posters van uw favoriete songtekst, boekfragment of afscheidsspeech.

Het bijzondere van Wordle is dat je de gemaakte cloud kunt aanpassen. Ander lettertype? Andere kleur? Andere vormgeving? Alles kan. Als u zelf een tekst typt (bijvoorbeeld voor die ene originele uitnodiging) dan kunt u met een tilde-teken (~) twee woorden samenvoegen.

Bijna verslavend is de knop Randomize, die je iedere keer verrast met mooie layouts en/of andere kleurcombinaties. Tevreden over het eindresultaat? Dan kunt u uw cloud delen met anderen of printen. Tip: kies via de Print-knop voor Printen naar pdf. Op deze manier kunt u uw creatie bewaren als pdf-bestand. Een mooie manier om een tekst te visualiseren!

www.wordle.net

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord