abonneren

Review: SanDisk Connect Wireless Media Drive

Met de SanDisk Connect Wireless Media Drive kun je makkelijk film en video streamen naar je telefoon, laptop of computer. We waren benieuwd hoe goed dit werkt en testten het apparaat voor je uit.

Het delen van bestanden is vaak nogal een gedoe. De ene camera heeft nog een oudere SD kaart, waar nieuwere camera’s kleine microSD kaartjes gebruiken. Meestal moet je een kaart in je computer of laptop stoppen, de bestanden die erop staan vervolgens kopiëren, dan je mobiele apparaat verbinden en ze hierop overzetten. Een proces waar je vaak geen zin in hebt, om dat het vaak zo lang duurt voordat je alles over hebt gezet. Daar zou de SanDisk Wireless Media Drive verandering in moeten brengen.

Strak design

Als je de doos uitpakt valt het strakke design van de media drive onmiddellijk op. Het is een vierkant met afgeronde hoeken en een ruitdessin op de voorkant van het device. Er zit een microUSB kabel bij om het divice mee op te laden en er zit een gebruikershandleiding in de doos. Verder zit er een aan- uitknop op het apparaat, een drie lampjes voor batterij, WiFi-verbinding en internetstatus. Daarnaast bezit het een slot voor sd-kaartjes, waarmee je de capaciteit van het apparaat kunt uitbreiden met een extra 64 GB. Om het apparaat mee op te laden zit er ook micro-USB slot aan de achterkant, die je ook kunt gebruiken om met draad te verbinden naar je laptop of computer.

Niet laden en spelen tegelijk

Als je het apparaat eenmaal hebt aangesloten, gaat het streamen verrassend snel. De app is super eenvoudig, maar werkt zoals hij zou moeten. Je kunt het WiFi-netwerk gelijk in de app selecteren, zonder dat je eerst naar de instellingen van je telefoon moet. Verder is het apparaat klein en makkelijk mee te nemen. Wanneer je de Sandisk oplaadt via de usb-kabel die bijvoorbeeld op je pc is aangesloten, dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van de streamingfunctionaliteit.  

Ideaal voor onderweg

Voor wie de SanDisk dan wel geschikt is? De SanDisk is ideaal voor iedereen die onderweg of op vakantie graag een serie of een filmpje kijkt en waarde hecht aan mooie vormgeving. Voor wie het apparaat thuis wil gebruiken is een wat duurde mediaplayer met meer opslag handiger: de SanDisk is behoorlijk prijzig en heeft niet al teveel opslagruimte. 

Sandisk Connect Wireless Media Drive 64GB
Prijs: € 70
Website:  www.sandisk.com

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Review, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures