abonneren

WO2ONLINE.NL

Een van de voordelen van internet is dat u oud bronmateriaal digitaal beschikbaar kunt stellen. Een mooi voorbeeld hiervan is de site WO2online, van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met de site willen ze een zo compleet mogelijk overzicht bieden van alle beschikbare, betrouwbare kennis die zij voorhanden hebben over de Tweede Wereldoorlog.

De site kent twaalf thema's, variërend van Vervolging, Collaboratie tot het Verzet en Nederlands Indië. Ook biedt de homepage veel links naar andere bronsites.

Verder bevat de site een ‘online tentoonstelling'. De eerste gaat over De eerste vijf dagen van de oorlog. Aan de hand van geluidsfragmenten, knipsels en ooggetuigenverslagen wordt een reconstructie gemaakt van die eerste oorlogsdagen. Het is de bedoeling om elk jaar twee nieuwe tentoonstellingen aan de site toe te voegen.

WWW.WO2ONLINE.NL

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord