abonneren

Wireless USB-standaard lijkt ten dode opgeschreven

Wireless USB was jarenlang de grote belofte, maar lijkt nu uit te draaien op een fikse sof. In Amerika is er al randapparatuur te vinden die van deze standaard gebruik maakt, maar de techniek schijnt aan veel kinderziektes te lijden. Het bedrijf achter Wireless USB houdt er nu zelfs mee op.Wireless USB heeft nooit tegen de concurrentie van bluetooth en wifi op weten te boksen, ondanks de uitstekende onderliggende techniek (Ultra-Wideband, UWB).
Voor audio en video is de standaard inmiddels ingehaald door WHDI (wireless hd) en een nieuwe bluetooth-standaard lijkt nu ook gebruik te gaan maken van UWB, waardoor het voor Wireless USB nog moeilijker gaat worden zich te profileren.

De techniek lijkt nu ten grave gedragen te zijn door één van de belangrijkste bedrijven in dit segment, WiQuest. Deze startup maakte een single-chip controller voor Wireless USB maar legt er nu het bijltje bij neer. Het bedrijf wordt binnen afzienbare tijd gesloten. Er zijn nog een aantal andere kleine spelers in deze markt, maar de verwachting is dat Wireless USB uitgespeeld is.

Engadget

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie