abonneren

Winzip 16 wordt 64-bit

Het aloude archiveerprogramma Winzip is alweer aan zijn 16e versie toe. Versie 16 heeft een aantal nieuwe functies. Er zijn ‘betere’ alternatieven maar het zip-formaat weet stand te houden.

De belangrijkste vernieuwing is wel dat Winzip nu het 64-bits-processoren ondersteunt, waarmee het zippen/unzippen een stuk sneller gaat. Nieuw is ook de mogelijkheid om beperkingen van de maximale grootte van e-mail-bestanden te omzeilen. Via de eigen ZipSend filesharing, verstuur je met Winzip bestanden tot 2 GB via het web, buiten je eigen e-mailprovider om. Dit gebeurt naadloos. Het einige dat je verstuurt via de e-mail is de downloadlink waarmee de ontvanger het bestand kan downloaden. Je kunt ook zipfiles rechstreeks vanuit Facebook versturen via een Winzip-venster.

Met Winzip kun je niet alleen door Zip-bestanden bladeren, er is ook ondersteuning voor de populaire archieffiles als 7z en Rar. Daarnaast kun je deze bestanden converteren naar een zip-bestand.

Blu-ray
Met Winzip 16 is het voortaan mogelijk om bestanden te zippen en rechtstreeks op een blu-ray-schijf te branden. Tot slot is er een systeemscanner die eventuele prestatieproblemen op je pc-opzoekt en je doorverwijst naar andere door WinZip greproduceerde hulpprogramma’s om gevonden problemen te repareren.

Een proefversie van Winzip 16 download je hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: