abonneren

Winzip 16 wordt 64-bit

Het aloude archiveerprogramma Winzip is alweer aan zijn 16e versie toe. Versie 16 heeft een aantal nieuwe functies. Er zijn ‘betere’ alternatieven maar het zip-formaat weet stand te houden.

De belangrijkste vernieuwing is wel dat Winzip nu het 64-bits-processoren ondersteunt, waarmee het zippen/unzippen een stuk sneller gaat. Nieuw is ook de mogelijkheid om beperkingen van de maximale grootte van e-mail-bestanden te omzeilen. Via de eigen ZipSend filesharing, verstuur je met Winzip bestanden tot 2 GB via het web, buiten je eigen e-mailprovider om. Dit gebeurt naadloos. Het einige dat je verstuurt via de e-mail is de downloadlink waarmee de ontvanger het bestand kan downloaden. Je kunt ook zipfiles rechstreeks vanuit Facebook versturen via een Winzip-venster.

Met Winzip kun je niet alleen door Zip-bestanden bladeren, er is ook ondersteuning voor de populaire archieffiles als 7z en Rar. Daarnaast kun je deze bestanden converteren naar een zip-bestand.

Blu-ray
Met Winzip 16 is het voortaan mogelijk om bestanden te zippen en rechtstreeks op een blu-ray-schijf te branden. Tot slot is er een systeemscanner die eventuele prestatieproblemen op je pc-opzoekt en je doorverwijst naar andere door WinZip greproduceerde hulpprogramma’s om gevonden problemen te repareren.

Een proefversie van Winzip 16 download je hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord