abonneren

Winstwaarschuwing KPN met nieuwe ontslagronde

Om de kosten te verlagen gaat KPN de komende jaren nog 4000 tot 5000 man personeel ontslaan. Dit komt neer op een kwart van de arbeidsplaatsen in Nederland.

Nieuwe bezems vegen schoon moeten ze bij KPN gedacht hebben. Zo begint ook deze nieuwe topman bij KPN, Eelco Blok zijn nieuwe baan met een ontslagronde, net als zijn voorgangers dit deden.

KPN geeft in een winstwaarschuwing aan dit jaar een winst van 5,3 in plaats 5,5 miljard euro te verwachten. KPN verdient vooral minder aan de abonnementen voor mobiele telefoons. Dit is een gevolg van het veranderende belgedrag van de klanten. Mobiele telefoonbezitters bellen en sms’en minder ten gunste van de communicatie via apps en sociale netwerken. Vooral smartphonebezitters vertonen deze gedragsverandering.

Om dit te ondervangen gaat KPN andere abonnementsvormen invoeren. Dit worden geïntegreerde bundels waarbij het niet meer uitmaakt of je belt, sms’t of via voip telefoneert. De prijzen van mobiel internet zullen daardoor ongetwijfeld hoger worden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie