abonneren

Winstdaling Microsoft

Microsoft beleeft vlak voor de introductie van de nieuwe versie van het Windows besturingsysteem, zijn bedrijfsmatige dieptepunt. Met een 17 % lagere omzet en een gemiddelde winstdaling van 29% over het laatste kwartaal ten opzicht van vorig jaar.Vooral de opbrengsten van het Windows besturingsysteem zijn minder omdat de pc-verkopen tegenvallen. Ook daalde de gemiddelde prijs van een Windowslicentie omdat vooral consumenten goedkope netbooks kopen. Op de XP-licentie voor netbooks wordt minder verdiend dan op een Vista-licentie.

Met dit kwartaal eindigt voor Microsoft het fiscale jaar. De te verwachten klapper, die vanaf oktober met de komst van Windows 7 zal worden gemaakt, zal terug te zien zijn in de resultaten van volgend jaar. Toch is men slechts gematigd optimistisch, omdat ook volgend jaar de daling in de verkoop van pc's en severs naar verwachting nog zal dalen.

Deze omzetdaling is de eerste van deze omvang in Microsofts bestaansgeschiedenis. Grote zorgen hoeven we ons nog niet te maken. Microsoft maakte over het hele fiscale jaar nog steeds ruim 20 miljard dollar winst.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: