abonneren

Winst TomTom bijna gehalveerd

De kwartaalcijfers van navigatieapparatuurfabrikant TomTom, laten zien dat de winst in het derde kwartaal van dit jaar bijna is gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch vallen de resultaten gezien de recessie nog wel mee, met nog steeds een winst van 28 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 58 miljoen.Het aantal verkochte apparaten groeide nog wel. TomTom verkocht ruim 2,5 miljoen apparaten wat iets meer is dan vorig jaar in deze periode. Vooral de gemiddelde verkoopprijs staat onder druk, waardoor de omzet daalt.
Om de teruglopende resultaten op te vangen streeft TomTom er naar de kosten over 2009 met 90 miljoen terug te brengen.

De markt voor gps-systemen is wel langzaam aan het herstellen, maar de navigatiekastjes (pnd) ondervinden wel steeds meer concurrentie van steeds populairder wordende navigatietoepassingen op mobiele telefoons.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord