abonneren

Winst Microsoft voor het eerst in 23 jaar gedaald

Oei: het eerste kwartaal van dit jaar is verre van mooi geweest voor Microsoft. De verkoop liep met 6% terug, en het netto bedrijfsresultaat kwam uit op 2,98 miljard dollar. Dat lijkt veel, maar in dezelfde periode van vorig was dat nog 4,39 miljard dollar. Een teruggang van 32 procent dus.Dat heeft uiteraard ook consequenties voor het aantal werknemers. In januari werden al 1400 mensen ontslagen, en Microsoft denkt dat er voor de zomer van 2010 nog eens 3600 mensen uit zullen moeten.

Hoewel de huidige economische crisis uiteraard wel debet is aan deze cijfers, is het niet de enige oorzaak. De dalende verkoop van pc's is een factor, net als de stijgende verkoop van netbooks. Hoewel op het merendeel van deze kleine laptopjes wel Windows draait (volgens Microsoft zelfs bij 96% van de netbooks) hebben we het hier wel over het goedkope XP, dat maar weinig geld oplevert voor Microsoft.

Ook het debacle Vista speelt mee. Omdat het nog wel even duurt voordat Windows 7 uitkomt, is het niet onwaarschijnlijk dat ook de volgende kwartaalcijfers van Microsoft zullen tegenvallen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie