abonneren

Winst Microsoft voor het eerst in 23 jaar gedaald

Oei: het eerste kwartaal van dit jaar is verre van mooi geweest voor Microsoft. De verkoop liep met 6% terug, en het netto bedrijfsresultaat kwam uit op 2,98 miljard dollar. Dat lijkt veel, maar in dezelfde periode van vorig was dat nog 4,39 miljard dollar. Een teruggang van 32 procent dus.Dat heeft uiteraard ook consequenties voor het aantal werknemers. In januari werden al 1400 mensen ontslagen, en Microsoft denkt dat er voor de zomer van 2010 nog eens 3600 mensen uit zullen moeten.

Hoewel de huidige economische crisis uiteraard wel debet is aan deze cijfers, is het niet de enige oorzaak. De dalende verkoop van pc's is een factor, net als de stijgende verkoop van netbooks. Hoewel op het merendeel van deze kleine laptopjes wel Windows draait (volgens Microsoft zelfs bij 96% van de netbooks) hebben we het hier wel over het goedkope XP, dat maar weinig geld oplevert voor Microsoft.

Ook het debacle Vista speelt mee. Omdat het nog wel even duurt voordat Windows 7 uitkomt, is het niet onwaarschijnlijk dat ook de volgende kwartaalcijfers van Microsoft zullen tegenvallen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord