abonneren

Winst Amazon valt tegen door succes iPad

Amazon heeft teleurstellende resultaten over het tweede kwartaal bekend gemaakt. Door forse concurrentie van Apple en een zwakkere euro is de winst lager dan verwacht.
Het aandeel Amazon is na de bekendmaking van de kwartaalcijfers met 15 procent gekelderd.

Volgens Amazon CEO Jeff Bezos vertoont de verkoop van de Kindle ebookreader nog steeds een stijgende lijn, maar heeft de introductie van de iPad de verkopen wel degelijk onder druk gezet. Zo is het succes van de iPad verantwoordelijk voor het verlagen van de verkoopprijs van de Kindle naar $189.

De nettowinst is in dit kwartaal gestegen naar $207 miljoen. Dat komt neer op 45 cent per aandeel, aanzienlijk minder dan de verwachte 54 cent per aandeel. De omzet groeide met 41 procent tot $6,57 miljard dollar. Vooral elektronica verkocht goed; boeken en media lieten slechts een lichte stijging zien.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord