abonneren

Winnaars Nokia's ''Calling all Innovators'' prijsvraag

De "Calling All Innovators" prijsvraag van Nokia roept ontwikkelaars van mobiele applicaties op om oplossingen te creĆ«ren die een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven. Inspirator en ambassadeur van de prijsvraag is Dean Kamen, technologisch pionier en vooral bekend als uitvinder van de Segway PT en initiatiefnemer van FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), een organisatie die middelbare scholieren over de hele wereld enthousiast wil maken voor een carrière in wetenschap en techniek.

De eerste-prijswinnaars in de diverse categorieën ontvangen elk een bedrag van 25.000 dollar, plus kosteloze beschikbaarstelling van hun applicatie in de recentelijk geopende Ovi Store. Tweede-prijswinnaars ontvangen 10.000 dollar en de derde-prijswinnaars krijgen 5.000 dollar.

De elf finalisten reisden als gasten van Nokia naar het Mobile World Congress in Barcelona, waar de winnaars werden aangewezen tijdens de officiële Forum Nokia Calling All Innovators-prijsuitreiking.

De Calling All Innovators website telde meer dan 250.000 unieke bezoekers. Daarnaast meldden zich meer dan 12.000 ontwikkelaars van over de hele wereld voor deelname aan bij Forum Nokia, 's werelds grootste community van ontwikkelaars van mobiele toepassingen.

De Calling All Innovators competitie leverde voor de verschillende categorieën de volgende winnaars op:

ECO-Challenge
Deelnemers werd gevraagd toepassingen en oplossingen in te zenden die helpen de milieu-effecten van mobiele technologie te beperken en die gebruikers helpen duurzame, energiebesparende keuzes te maken.

o Grand Prize
GreenDrive (Israel)
o 1e plaats
TigerMap (China)
o 2e plaats
Ticketek Mobile Ticketing (Argentina)
o 3e plaats
Green Phone (India)

Emerging Markets
Deze categorie is gericht op het verbeteren van de dagelijkse leefomstandigheden van mensen in opkomende economieën, waarbij ontwikkelaars werd gevraagd nieuwe mobiele toepassingen te bouwen op gebieden als onderwijs, toegang tot gezondheidszorg, infotainment en landbouw.

o Grand Prize
Nano Ganesh (India)
o 1e plaats
Mpedigree (Ghana)
o 2e plaats
DigitallCS (Digital Internal Control System) (Mexico)

Technology Showcase
In deze categorie gaat het om applicaties die individuen en communities een verrassende en verrijkende gebruiksbeleving bieden. De applicaties worden gebouwd met Flash Lite, Java, Python, open source of andere technologieën die door Series 40 of S60 toestellen worden ondersteund.

o Grand Prize
X Dancery (China)
o 1e plaats
kReader Mobile (U.S.)
o 2e plaats
Neuscreen (Thailand)
o 3e plaats
PhotoMap (Germany)


Meer informatie: Calling All Innovators

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie