abonneren

Windows XP virtualisatie-software beschikbaar

Microsoft heeft de release candidate versie van de XP-virtualisatie-software uitgebracht. Met deze zogenaamde XP-mode is het mogelijk om Windows XP programma's zonder problemen te gebruiken op een pc met Windows 7, alsof het draait op Windows XP.De Windows XP Mode release candidate is gratis beschikbaar voor download op de Microsoft downloadsite. De RC-versie is zo goed als af en kan gebruikt worden door Windows 7 RC gebruikers.

De Windows XP mode is een optioneel programma in de Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate edities. Het is bedoeld om bedrijven te helpen bij het upgraden naar Windows 7 door ze een virtuele Windows XP omgeving te bieden om bedrijfstoepassingen te draaien die compatible zijn met Windows XP. Het is niet geschikt voor gebruik met zware grafische toepassingen als bijvoorbeeld 3D games.

Windows Vista was een grote wijziging in de architectuur van Windows, waardoor er grote compatibiliteitsproblemen ontstonden bij het gebruik van sommige applicaties met Windows Vista. Dit was één van de oorzaken dat met name bedrijven met veel eigen bedrijfstoepassingen, Windows XP zijn blijven gebruiken en zelfs nieuwe pc's hebben teruggezet naar Windows XP. Toen Vista werd geïntroduceerd was Windows XP al vijf jaar beschikbaar en zelfs software voor oudere versies van Windows zoals Windows 2000, werkte vaak goed onder Windows XP.

De Windows XP mode is ontwikkeld om deze problemen het hoofd te bieden. Met Windows 7 is er dankzij de virtuele XP omgeving voor het gebruik van oude software geen reden meer om over te stappen.

Via: Techworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie