abonneren

Windows XP leeft verder in Windows Embedded

Microsoft gebruikt de flexibiliteit van Windows XP voor een nieuw versie van het Windows Embedded Standard-besturingssysteem. Windows Embedded is speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden in kleine apparaten. Het is bekend dat de kernel van Windows XP beter geschikt is voor kleine apparaten dan de kernel van Vista. Vista's architectuur verreist veel geheugen, wat kleine apparaten vaak niet hebben.

Microsoft komt met een nieuwe versie van Windows voor kleine apparaten en het is opmerkelijk hoe klein ze het besturingssysteem hebben gemaakt. Windows Embedded Standard komt met het volledige .Net Framework 3.5, Windows Media Player 11, Silverlight en Internet Explorer 7.

Hoewel het handelsmerk ‘XP' niet door Microsoft wordt geassocieerd met Windows Embedded Standard 2009 is het duidelijk dat Windows XP een belangrijke basis is voor het OS. ES 2009 kan echter iets wat Windows XP niet kan. Het ondersteunt Remote Desktop Protocol 6.1 (RDP). Hierdoor is het mogelijk om op klein apparaten Microsoft Word te draaien. Met RDP zijn Terminal Services mogelijk waardoor Office-applicaties op remote servers kunnen draaien. RDP kan ook gebruikt worden om applicaties te laten communiceren met een webbrowser.


Meer informatie: http://www.microsoft.com/windows/embedded

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie