abonneren

''Windows Vista Capable''-logo inderdaad misleidend

Microsoft verlaagde de minimale hardware-specs van Vista om de verkoop van Intel-processoren te stimuleren. Dit blijkt uit een e-mailbericht van John Kalkman, general-manager bij Microsoft, dat hij in februari vorig jaar stuurde naar Scott Di Valerio, de man die bij Microsoft de contacten onderhoudt met partners.

Microsoft heeft opzettelijk consumenten misleid door de minimale hardware-eisen die nodig zouden zijn om Vista te kunnen draaien naar een onrealistisch niveau bij te stellen. De minimale hardware-eisen bepaalden of een computer een "Windows Vista Capable" sticker kreeg. De enige reden voor de misleiding was dat hierdoor Intel meer grafische processoren kon verkopen.

Het e-mailbericht van Kalkman wordt gebruikt als bewijsstuk in de rechtszaak die tegen Microsoft is aangespannen wegens misleiding. Microsoft wordt ervan beschuldigd dat het consumenten heeft misleid door "Windows Vista Capable"-logo's te plakken op nieuwe computers die helemaal niet krachtig genoeg waren om Vista op te kunnen draaien. De stickers verschenen al op computers meer dan negen maanden voordat het besturingssysteem officieel werd gelanceerd.

Uit interne e-mails blijkt nu dat Microsoft inderdaad opzettelijk de hardware-eisen heeft bijgesteld en de consument heeft misleid zodat partner Intel meer 915-processoren kon verkopen.


Bron: Channel Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord