abonneren

Windows Server 2008 wordt laatste 32-bits OS

Tijdens een keynote-sessie op WinHEC 2007 kondigde Microsoft-manager Bill Laing aan dat Windows Server 2008 officieel het laatste 32-bits besturingssysteem zal zijn dat Microsoft uitbrengt.Volgens Laing zit Microsoft midden in de overgang naar 64-bits computing. De overstap naar 64-bits was onvermijdelijk, maar komt op een goed moment omdat de prijzen voor geheugen flink dalen.
Toch geeft Laing ook toe dat de overstap naar 64-bits niet gemakkelijk zal verlopen: bij Windows Vista raadt Microsoft nog aan om voor de 32-bits versie te kiezen, om zeker te weten dat alle drivers van oude appparatuur nog werken. Maar, zegt Laing, zodra de gebruiker de overstap heeft gemaakt en terugkijkt, realiseert hij zit de voordelen en begrijpt hij ook dat het de juiste stap is.

Windows Server 2008 is dus het laatste 32-bits besturingssysteem voor Microsoft, zowel voor servers als voor clients. Na 2008 zal het bedrijf volledig overstappen naar 64-bits. Veel Microsoft-producten zijn nu al in een 64-bits variant verkrijgbaar: bijvoorbeeld Exchange Server 2007, Windows Compute Cluster Server en Windows Server Virtualization. De nieuw gelanceerde beta 3 van Windows Server 2008 zal nog een extra stimulans geven aan het percentage mensen dat 64-bits gebruikt.

Consumenten kunnen voorlopig nog wel een paar jaar vooruit met Windows Vista en zullen in de nabije toekomst alleen een 64-bits versie van Windows Home Server op hun pad vinden.  

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie