abonneren

Windows Phone 8-app lekt gegevens Telfort-klanten

Een nep-app voor Windows Phone heeft ruim duizend klantgegevens van Telfort-gebruikers buit weten te maken. Met de app dachten gebruikers hun belbundel en dataverbruik te kunnen bekijken.

De app Telfort Abonnementstatus is inmiddels uit de Microsoft Store verwijderd. De app beloofde Telfort-klanten inzage in hun belbundel en het verbruik van data en verstuurde sms-berichten. In de app werd gebruik gemaakt van het logo van Telfort. Gebruikers moesten - om toegagn te krijgen - hun mobiele nummer invullen, gevolgd door een wachtwoord. Die gegevens kwamen echter direct terecht in een lijst die op internet was te raadplegen.

KPN - het moederbedrijf van Telfort - overweegt juridische stappen tegen de makers van de nep-app. Uit voorzorg heeft KPN van alle getroffen klanten het accout geblokkeerd en het wachtwoord gereset. Het moederbedrijf gaat onderzoeken wat de doelstelling was van de makers van de app.

De nep-app is alleen uitgebracht voor Windows Phone 8, het is nog niet bekend hoe de app ongemerkt in de Microsoft Store terecht is gekomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie