abonneren

Windows Phone 7 niet voor tablets

Microsoft voorziet voor het nieuwe Windows Phone 7 besturingssysteem geen toekomst in tablets. Microsoft blijft vasthouden aan het desktop-besturingsysteem Windows 7 voor tablets. Windows 7 of een aangepaste variant daarvan, heeft heeft veel meer mogelijkheden en uitgebreide multitouch-ondersteuning.
Het heeft volgens Microsoft dan ook meer zin om een energiezuinige versie van Windows 7 te ontwikkelen voor tablets. Voor zover nu bekend zullen in elk geval HP en Dell begin volgend jaar een tablet met Windows 7 uitbrengen.

Met deze filosofie wijkt Microsoft duidelijk af van concurrenten, die allemaal gebruik maken van al dan niet aangepaste versies van mobiele besturingsystemen. Apples iPad gebruikt het iOS platform dat ook in de iPhone zit. Een aantal fabrikanten hebben tablets aangekondigd met Android als besturingsysteem. Research In Motion (RIM) heeft onlangs zelfs aangekondigd de omgekeerde weg te volgen, door met een nieuw besturingssysteem voor zijn tablet te komen, dat daarna pas voor de BlackBerry-telefoons geschikt gemaakt zal worden.

Volgens Microsoft is het Windows Phone 7 besturingssysteem alleen geschikt voor kleine schermen. Dit geldt volgens Google momenteel ook voor de huidige versie van Android. Een eventuele doorbraak van Android op tablets kan dan ook pas verwacht worden als versie 3 van Android uitkomt, dat wel geschikt is voor grotere schermen.

Via: Infoworld

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord