abonneren

Windows Mobile 7 vertraagd tot tweede helft 2009

Microsoft heeft aan een aantal van zijn partners verteld dat de lancering van Windows Mobile 7 is uitgesteld tot de tweede helft van volgend jaar.Windows Mobile 7 is de nieuwe versie van Microsofts besturingssysteem voor mobiele telefoons. In navolging van Apple en Google heeft Microsoft in Windows Mobile 7 multitouch-mogelijkheden ingebouwd.

Microsoft heeft niet officieel bekendgemaakt wanneer Windows Mobile 7 te koop is. Zakelijke partners van de softwaregigant gingen uit van een lancering in de eerste helft van 2009. Maar Microsoft heeft nu aan zijn partners verteld dat Windows Mobile 7 pas in de tweede helft van 2009 beschikbaar zal zijn.

De vertraging is een flinke klap voor Microsoft. De softwaregigant kan pas concurreren met de iPhone van Apple en de G1 van Google wanneer versie 7 klaar is. Partners wachten ongeduldig op de lancering van Windows Mobile 7 zodat ze er hun nieuwe mobiele telefoons op kunnen laten draaien. Hoe meer Windows Mobile 7 vertraging oploopt, hoe meer marktaandeel Apple en Google kunnen veroveren in de snelgroeiende en zeer lucratieve smartphonemarkt.


Bron: news.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: