abonneren

Windows Mobile 7 beter dan Linux op smartphones?

Linux is hard op weg om Microsofts belangrijkste concurrent te worden in de populariteitsstrijd rond besturingsystemen voor mobiele telefoons.
Toch denkt Microsoft met gerichte merkbekendheidsacties het tij te kunnen keren.

De Microsoft manager die de leiding heeft over Microsofts Windows Mobile group: Robbie Bach; zegt in een gesprek met analisten, dat Linux niet het kwaliteits-niveau haalt dat nodig is voor een duurzaam succes in de mobiele telefoons. Door de veelheid aan varianten zal het niet de schaal behalen die nodig is om succesvol te zijn. Hij ziet het als Microsofts taak er voor te zorgen dat zij wel die schaalgrootte bereikt.

Het aantal besturingsystemen voor mobiele telefoons zal de komende drie tot vijf jaar worden gereduceerd en Microsoft verwacht dat vooral Linux rijp is voor consolidatie. Vooral de ondersteuning door mobiele providers is een probleem. De 17 varianten van Linux die nu op mobiele telefoons beschikbaar zijn maken het complex. Voor elke variant is aangepaste netwerk certificatie en productondersteuning nodig.

Deze boodschap is een uitbreiding van Microsofts strategie tegen Linux op pc's en servers. Windows komt als één compleet pakket, terwijl Linux in te veel smaken verschijnt, is de kern van de boodschap.

De boodschap van Bach is ook dat Windows mobile 7 de telefoonfabrikanten werk uit handen neemt. In plaats van het maken van aangepaste Linux code, heeft Microsoft straks al het werk al gedaan, waarbij hij impliceert dat Windows Mobile een standaard besturingsysteem is voor verschillende toestellen.

Bach verwacht dat Windows Mobile 7 en de begeleidende Windows Phone merkcampgne de klanten zal verrassen en het verlies van marktaandeel kan herstellen. Wel erkent hij dat Microsoft een achterstand heeft op het gebied van merkbekendheid, iets waar Apple en Google hard aan werken.

Of Microsoft gelijk krijgt zal de toekomst leren. Voorlopig circuleren weer de nodige geruchten over het opnieuw uitstellen van Windows Mobile 7 tot 2011.

Zie hier een overzicht van toestellen met Linux.

Via: TheRegister.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: