abonneren

Windows Mobile 6.5 uitgesteld tot vierde kwartaal

De introductie van Windows Mobile 6.5 laat nog wel even op zich wachten. Aanvankelijk had het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft al in de zomer beschikbaar moeten komen, maar de introductie is nu verplaatst naar het vierde kwartaal van dit jaar.Waarom Microsoft zich gedwongen ziet Windows Mobile 6.5 uit te stellen is niet duidelijk.Het is in ieder geval geen goed nieuws; Microsoft's Windows Mobileverliest rap marktaandeel aan Apple (iPhone) en Google (Android) en binnenkort komt ook Palm weer meespelen op deze markt.
Een nieuw besturingssysteem dat het huidige, logge Windows Mobile 6.1 kan opvolgen is dan ook hard nodig. Zo is Windows Mobile 6.5 ontworpen om met de vinger bediend te worden, in plaats van een stylus.

Mocht Windows Mobile 6.5 inderdaad pas aan het eind van dit jaar zijn intrede doen, dan lijkt het niet aannemelijk dat Microsoft zal vasthouden aan de introductiedatum voor Windows Mobile 7. Dit mobiele besturingssysteem staat nog steeds voor april 2010 gepland, maar zou dan zijn voorganger veel te snel opvolgen. Uitstel voor dit besturingssysteem lijkt dan onvermijdelijk.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: