abonneren

Windows Mobile 6.5 komt vandaag uit

Vandaag is het dan zover en ziet Microsofts nieuwste versie van Windows Mobile het daglicht. Naar verwachting zal er een hele partij nieuwe telefoons met dit besturingssysteem uitkomen, tussen nu en de kerstvakantie .De telefoons zijn volgens Microsoft niet alleen waardevolle telefoons, maar ook de beste keuze voor wie zijn Windowswereld met zich mee wil nemen. Het besturingsysteem ondersteunt Adobes Flashen heeft een verbeterde browser. Belangrijkste verandering:menus die eenvoudiger zijn te gebruiken met de vinger in plaats van de (stylus) pen zoals voorheen.

Nieuw zijn ook Windows Marketplace, microsofts antwoord op Apple's iPhone App Store. Voorheen waren er ook al heel veel toepassingen van derden voor Windows Mobile, zonder de goedkeuring van Microsoft. Nu in navolging van Apple ziet Microsoft zicht geroepen hier als bemiddelaar tussen te gaan zitten en toepassingen van een goedkeuring te voorzien. Toch blijft het mogelijk om programma's direct van applicatieontwikkelaars te downloaden. De service van Microsoft moet worden gezien als een extra vorm van zekerheid voor minder technische gebruikers.

Windows Mobile 6.5 is maar een tussenversie. De volgende: Windows Mobile 7 wordt verwacht in de loop van volgend jaar. Deze versie zal pas voorzien zijn van multitouch-bediening zoals we dat kennen van de voor Microsoft o zo belanrijke concurrent de iPhone.

Via: Cnet.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie