abonneren

Windows Mobile 6.5 draait niet op oude smartphones

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Microsoft meer informatie gegeven over versie 6.5 van zijn Windows Mobile-besturingssysteem.In november liet Microsoft-baas Steve Ballmer doorschemeren dat Windows Mobile 6.5 in de tweede helft van dit jaar zou uitkomen. Wat hij toen niet erbij vertelde is dat smartphones die draaien op een oudere versie van het mobiele OS niet kunnen upgraden. Windows Mobile 6.5 komt alleen beschikbaar als een voorgeïnstalleerd besturingssysteem op nieuwe smartphones.

Andere dan andere mobiele besturingssystemen met aanraakfuncties maakt Windows Mobile 6.5 geen gebruik van een "grid" maar van een hexagonale layout. Hierdoor nemen iconen iets meer ruimte in op het beeldscherm, maar volgens Microsoft past het beter bij de vorm van een vingertop wanneer het contact maakt met een beeldscherm.

Microsoft heeft het traditionele startmenu veranderd in een soort dashboard waar de gebruiker allerlei widgets en RIA's kan vinden. Windows Mobile 6.5 komt met een nieuwe versie van Internet Explorer Mobile. Deze nieuwe versie van IE is gebaseerd op de desktopversie van Internet Explorer 6. Hier zijn veel webdevelopers waarschijnlijk niet blij mee.

Microsoft heeft goed gekeken naar Apple's iPhone en lanceert voor smartphones met Windows Mobile 6.5 de clouddienst My Phone. Gebruikers kunnen contactpersonen, foto's en andere data op hun smartphone synchroniseren met de clouddienst. My Phone is gekoppeld aan het Live-acccount van een gebruiker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: