abonneren

Windows Live OneCare eindigt als laatste in test

Antivirus-onderzoeker Andreas Cleminti, eigenaar van de 'AV Comparatives'-website, vergelijkt elk kwartaal de populairste antivirus-pakketten met elkaar. Hij laat bijna een half miljoen malware los op de pakketten om te zien welke het beste presteert. In zijn februari-testvergeleek Cleminti 17 antivirus-pakketten.
Als laatste eindigde Microsofts Live OneCare die maar 82,4 procent van de malware wist te detecteren. Bovenaan de lijst staat G Data Security's AntiVirusKit (AVK) met een score van 99,5 procent. Andere pakketten die goed presteerden waren AEC's TrustPort AV WS (99,4%), Avira's AntiVir PE Premium (98,9%), MicroWorld's eScan Anti-Virus (97,9%), F-Secure's Anti-Virus (97,9%) en Kaspersky Labs' AV (97,9%).

Cleminti testte de 17 producten ook tegen een aantal polymorphische virussen. Deze virussen produceren vaak meerdere varianten om voorbij scanners te komen. Volgens Cleminti zijn de polymorphische tests belangrijk omdat ze aantonen hoe flexibel de scan-engine is van een antivirus-pakket en hoe goed de detectie is van complexe virussen. Alleen Symantec's Norton AntiVirus en ESET's NOD32 Anti-Virus wisten elke variant van de 12 polymorphische families te detecteren. OneCare eindigde op een 15de plaats en wist maar elke versie van twee families te detecteren. OneCare miste compleet alle varianten van zeven van de families

Microsoft laat weten dat ze de resultaten van Cleminti's onderzoek goed zal analyseren om ervoor te zorgen dat Live OneCare in toekomstige testen beter zal presteren.


Bron: AV Comparatives

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: