abonneren

Windows Live Moviemaker, gemaakt voor Windows 7

Het nieuwe Windows Live Movie Maker dat nu als download beschikbaar is (na een jaar in bèta geweest te zijn), is de eerste Live-applicatie die ontworpen is voor Windows 7. Belangrijk: het werkt ook met Vista, maar niet met Windows XP! Nog niet zo veel besproken over Windows 7 is, wat Microsoft uit het besturingssysteem weglaat. Dat laat zich echter vrij simpel opsommen: alle Windows Live-toepassingen. Dus geen mailprogramma als Live-mail of Outlook, geen MSN Messenger, geen Movie Maker en geen foto-editor.
Microsoft maakt met ingang van Windows 7 serieus werk van de "web based experience", of wel het verbreden van het Windowsgebruik over het web. Dit was met de komst van Windows Live als opvolger van MSN (Microsofts Network) natuurlijk al in gang gezet.

Met de Windows Live Movie Maker heeft Microsoft nu het eerste programma dat perfect aansluit bij Windows 7 en tegelijk iedereen moet stimuleren om Windows XP de rug toe te keren. Dat is natuurlijk niet de officiële reden, maar de consequentie van de keuze om het programma de mogelijkheden van het nieuwe Windows optimaal te laten benutten, is kennelijk dat het niet meer werkt met XP.

Het belangrijkste voordeel van de nieuwe Movie Maker is dat het een filmpje kan maken in minder dan een minuut met de AutoMovie-functie. Het gooit ruwe video en foto's bij elkaar, voegt overgangen en een begintitel toe en doet er een muziekje bij. Uiteraard kan het ook met de hand.

Andere eigenschappen zijn: Video's worden opgeslagen in hd-formaat, importeren van flip en iPhone, direct publiceren op YouTube en Facebook en meegeleverde overgangen en visuele effecten.

Windows Movie Maker is een onderdeel van het Windows Live Essentials pakket met de toepassingen die niet langer in Windows zelf zitten: mail, messenger, calender, contacts en photo-galery. Download Windows Live Moviemaker hier en probeer het zelf.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: