abonneren

Windows Home Server nog steeds geplaagd door bugs

De lijst van problemen omtrent Windows Home Server wordt maar langer en langer, ondanks bugfixes van Microsoft. Het nieuwe besturingssysteem is al enige tijd verkrijgbaar als 'complete oplossing' voor de behoeften van thuisgebruikers, maar problemen met datacorruptie blijven het systeem plagen.Windows Home Server is gericht op mensen die meerdere computers in huis hebben en hun thuisnetwerk vooral gebruiken voor multimedia. Een Windows Home Server-pc zorgt voor centrale dataopslag en geautomatiseerde backup van alle pc's in het netwerk.
Helaas gaat er nog veel mis in het nieuwe besturingssysteem. Gebruikers worden geconfronteerd met corrupte bestanden na het benaderen en opslaan van bestanden, vooral bij het gebruik van Office-applicaties. Een fix zou al rond de kerst beloofd zijn, maar is nog steeds niet opgedoken. Inmiddels is duidelijk dat het probleem veel groter is dan oorspronkelijk werd aangenomen. Zo kan er datacorruptie optreden bij het gebruik van de volgende programma's:

* Apple iTunes
* Zune Software
* Photoshop Elements
* WinAmp
* Microsoft Office Excel
* Mozilla Thunderbird
* Visual Dataflex

Mocht Microsoft het probleem niet tijdig oplossen, dan zal de slechte reputatie van Windows Home Server een serieuze adoptie door de markt in de weg staan. Vooralsnog raadt de PCM-redactie u aan te wachten met de aanschaf van een WHS-systeem tot de bugs verholpen zijn. Mocht u al een dergelijk systeem bezitten, dan kan het zeker geen kwaad periodieke backups naar een externe drive te maken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: