abonneren

Windows Home Server blijft 'kapot' tot juni 2008

De bug in Windows Home Server zal niet gerepareerd worden voor juni 2008. Voor die tijd worden er misschien wel wat oplossingen gepresenteerd om de bug te omzeilen, maar de echte fix is voorlopig niet klaar. Dat is slecht nieuws voor WHS-gebruikers die hun gegevens in gevaar zien.Windows Home Server heeft veel van zijn glans verloren door de datacorruptiebug die al vanaf de introductie gebruikers plaagt.
Aanvankelijk leek de bug nog onschuldig, maar inmiddels zijn de problemen in omvang gegroeid tot zodanige proporties dat duidelijk gesteld mag worden dat gegevens op een WHS niet veilig zijn. Meerdere gebruikers hebben inmiddels gemeld dat hun bestanden, waaronder foto's en video's, onbruikbaar geworden zijn. Ze vragen zich dan ook af of Microsoft het probleem wel serieus genoeg neemt.

Volgens Microsoft kan het probleem alleen in een 'uitzonderingssituatie' ontstaan. Dat wil zeggen: er moeten meerdere drives in het systeem aanwezig zijn, file duplication moet aanstaan en bestanden moeten vanaf een andere benaderd en veranderd worden. Volgens enkele gebruikers is dit niet het geval: bestanden raken zelfs zonder invloed van een andere computer corrupt.

Microsoft heeft wel aangegeven dat het probleem zich afspeelt op een fundamentele laag van Windows Home Server, en dat een fix hiervoor dus niet één-twee-drie beschikbaar gemaakt kan worden. Het Windows Home Server-team hoopt een betapatch binnen enige maanden gereed te hebben, maar zeker niet voor juni. In de tussentijd lijkt de enige rationele optie: gebruik Windows Home Server niet voor het opslaan van belangrijke bestanden. Oftewel: gebruik het product maar liever helemaal niet, want het doel van het besturingssysteem is juist het opslaan van belangrijke bestanden.

Meer informatie.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie